Ořechové řezy jsou takovou klasikou, které odolají snad jen ti jedinci, kteří mají alergii na ořechy. Řezy jsou poměrně rychle hotové a pokud se snad obáváte výroby krému, zvládnou jej i absolutní začátečníci. Připravte si veškeré ingredience. Práce se tak pro vás stane mnohonásobně jednodušší.
V první řadě si budete muset oddělit žloutky od bílků a měli byste si rozehřát troubu, aby byla dostatečně horká a piškot se správně upekl. Ideální teplota bude 170 stupňů. Následně si žloutky smíchejte s cukrem a utřete je společně do jemné a vláčné pěny. Vezměte si bílky, dejte je do větší misky a vyšlehejte z nich tuhý sníh, jehož jednu polovinu smícháte s moukou a ořechy.
Pamatujte, že ořechy by měly být namleté na jemno. Druhou polovinu vyšlehaného sněhu smíchejte společně s pěnou ze žloutků a cukru. Nakonec obě dvě hmoty zamícháte dohromady až vznikne jemné těsto, které vlijete na připravený plech. V tomto případě je jedno, zda zvolíte vymazání tukem a vysypání moukou, nebo raději použijete papír na pečení. V troubě nechejte těsto alespoň 20-30 minut.
Během pečení piškotového základu si podle návodu připravte pudink, který nezapomeňte osladit. Než bude pudink hotový, připravte si čokoládový krém. Ve vodní lázni rozpustíte máslo společně s čokoládou, přidejte lžíci cukru a nakonec do čokolády vmíchejte horký pudink. Tato jednoduchá náplň je chuťově vynikající a piškot stačí rozkrojit na dvě poloviny, potřít a opět vrátit na sebe. Máte-li chuť, můžete na povrchu opět ozdobit čokoládovou polevou.
Ingredience:
Na piškot:
- 50 g polohrubé mouky
- 150 g mletých ořechů
- 1 vanilkový cukr
- 80 g cukru moučka
- 4 vejce
Na krém:
- 50 g čokolády na vaření
- 1/2 mléka
- 1 vanilkový pudink
- 120 g cukru moučka
Komentáře