Nejlepší recepty na ořechové pochoutky

Pekanové ořechy

Pekanové ořechy rozhodně nepatří mezi jedny z nejslavnějších druhů ořechů, ale i tak jsou ve společnosti velmi oblíbené. A to jak u nás, tak i v zahraničí. Každý z nás ji zajisté velmi dobře vybaví vynikající pochoutku z máslového těsta, které je přelité medem nebo javorovým sirupem a samozřejmě na ní nemohou chybět ani větší oříšky. Pekanové oříšky. Mají nejen dobrou chuť, ale i velmi výrazné aroma, které naláká i ty největší odpůrce sladkých jídel.

Pokud byste pekanové ořechy vyloupaly ze své slupky, pak by vám velmi připomínaly klasické vlašské ořechy. To je jen klame jejich tvar, který je jim velmi podobný. Jejich chuť je ale zcela jiná, pro mnohé dokonce lepší.

Ona dokonce i samotná slupka nebo raději skořápka pekanových ořechů nevypadá úplně jako ořech. Připomíná spíš klasickou meruňkovou pecku.

Pekanové ořechy jsou bohaté na tělu prospěšné látky, jako je tuk, vláknina nebo či různé vitamíny. Není žádným tajemstvím, že ořechy obecně velmi prospívají lidskému zdraví a výjimkou tak nemohou být ani pekanové ořechy, které značně odbourávají vysokou hladinu cholesterolu. Pekanové ořechy navíc můžete konzumovat jak syrové, tak i tepelně upravované. Zejména u sladkých pokrmů si našly pekanové ořechy své místo.

Málokdy se ale mluví o tom, že pekanové ořechy obsahují i vysoké množství zinku, který tělo chrání před bakteriemi a viry. Denně vám bude stačit sníst pár ořechů a budete mít dostatečný přísun toho vitamínu, který je pro tělo nezbytným.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Ořechy k pečení a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.