Nejlepší recepty na ořechové pochoutky

Ořechy v medu

Ořechy se dají kombinovat s celou řadou surovin. Všichni si velmi dobře vybavujeme vůni vánočního cukroví, kde jsou neodmyslitelnou surovinou právě ořechy. V kuchyni jsou prakticky nepostradatelné, i kdybyste z nich chtěli připravit jen malou pochutinu. Perfektně se hodí k některým druhům ovoce, jako jsou například hrušky, dokonale doplňují chuť některých sýrů a pochopitelně si je můžeme vychutnat naložené v medu nebo se smetanou – u nás není tak obvyklé, ale i přesto jsou vynikající. Ořechy mimo jiné značně prospívají našemu zdraví. Kromě toho, že snižují hladinu cholesterolu v krvi, obsahují i celou řadu zdraví prospěšných vitamínů.

Do medu můžete naložit jakékoli ořechy podle vlastní chuti. Nejčastěji jsou nakládány vlašské ořechy, v poslední době jste se ale jistě mohli setkat i s nakládanými lískovými ořechy nebo mandlemi. Vyzkoušet dokonce můžete kombinaci všech výše zmíněných druhů ořechů, záleží jen na vaší vlastní fantazii a chutích. Vlašské ořechy není nutné před naložením do medu nijak tepelně nebo jinak upravovat. Jednoduše je vsypete do vysoké sklenice s víčkem a zalijete medem. Máte-li chuť, můžete přidat jednu nebo dvě lžíce skořice a medové ořechy tak získají trošku jiný nádech, než na jaký jsme běžně zvyklí.

Naopak pokud budete nakládat lískové ořechy, předem byste je měli opražit na pánvi, ale zcela bez přidání tuků. Několik minut je necháte pražit a poté je očistíte papírovými ubrousky. Celý proces nakládání pak opakujete. Ořechy je vhodné v medu nechat alespoň týden, ale nic nezkazíte, pokud to bude i déle.

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Ořechy s medem a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.