Nejlepší recepty na ořechové pochoutky

Kešu ořechy


Kešu oříšky mají vysoký obsah železa a tak se řadí mezi jedny z nejzdravějších a trhu mezi ořechy. Mimo jiné obsahují vitamíny A, B nebo E, různé minerální látky, které podporují tvorbu buněk a jsou bohaté na betakaroten nebo stopové prvky. Zdraví prospěšných látek tedy jak sami můžete vidět, obsahují opravdu požehnaně. Jednu nevýhodu ale přeci jen mají. Obsah tuků je asi 50%. Vzhledem k dobrým účinkům na lidský organismus jsou ale tyto hodnoty zcela zanedbatelné.

Kešu oříšky rostou zejména v Brazílii a to na stromě jménem Ledvinovník. Zatímco v zahraničí se kešu často konzumují bez jakékoli tepelné úpravy, u nás jsou nejčastěji prodávány pražené a solené. Nutno podotknout, že mnohem zdravější jsou kešu ořechy bez jakékoli úpravy nebo soli. Z kešu oříšků se stejně, jako z celé řady jiných ořechů, vyrábí kešu olej. Ten ale u nás bohužel neseženete. Je používán pouze v zahraničí a to zejména ve studené kuchyni, ale u nás není k dostání.


Kešu ořechy jsou prodávány výhradně jen loupané a to už z toho důvodu, že jejich skořápka obsahuje některé toxické látky, které by po konzumaci mohly mít u lidí fatální důsledky. A jaká je jejich chuť? Kešu oříšky jsou lehce nasládlé a lze z nich připravovat jak jídla tepelně upravovaná, ale hodí se perfektně i do studené kuchyně. Ostatně stejně, jako celá řada dalších ořechů, které jsou u nás běžně k dostání. Ovšem pozor. V posledních letech byla prokázána celá řada alergických reakcí právě na kešu oříšky. Pokud jste je nikdy neměli, pak konzumujte opatrně a nikoli ve větším množství.

Koupit kešu ořechy

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Ořechy a označen , , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.