Nejlepší recepty na ořechové pochoutky

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

S ořechy se pracuje velmi snadno. Můžete je připravit na desítky způsobů, ale přesto k nejlepším patří ořechy připravované na sladký způsob. Receptů je nespočet a jedním z těch nejoblíbenějších jsou rozhodně ořechové řezy s polevou připravenou ze žloutků. Řezy jsou jednoduché a díky polevě jsou ideálním dezertem i pro horké letní dny. Jak na ně?

Tuk si předem vyndejte z ledničky, aby trošku změkl a snadno se s ním dalo pracovat. Smíchejte tuk společně s cukrem a utřete na jemný krém, do kterého budete postupně přidávat postupně mleté ořechy a nakonec i mouku.

Oddělte si žloutky od bílků a bílky vyšlehejte na tuhý sníh, který ihned vmícháte do již připraveného těsta. Připravte si plech, který vymažete máslem a lehce vysypete moukou. Pak vlijte těsto na plech a dejte jej péct na minimálně 25 minut do předehřáté trouby. S přípravou žloutkové polevy rozhodně nemusíte spěchat, protože ji stejně budete na řezy dávat, až vystydnou. Žloutky si dejte do misky a přidejte k nim cukr. Společně šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne hustá poleva, která bude mít krásně žlutou barvu. Polevu rozetřete na vychladlé řezy a nakrájejte na kousky.

Máte-li chuť a chcete vyzkoušet přeci jen něco nového, pak můžete na žloutkovou polevu přidat ještě horkou čokoládu. Tu jednoduše roztavíte ve vodní lázni společně s tukem a nakonec ji nalijete na řezy.

Ingredience: 

Na těsto: 

  • 20 dkg tuku 
  • 25 dkg mletých vlašských ořechů 
  • 20 dkg cukru moučka 
  • 10 dkg hrubé mouky 
  • 5 bílků 

Na polevu: 

  • 20 dkg cukru moučka 
  • 5  žloutků 
  • 1 vanilkový cukr

 

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Řezy s ořechy a označen , , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.